Sailor Sweet&Salt Music Festival otisnuo se 26. srpnja na svoje drugo putovanje, a posadu su ovoga puta činili Josipa Lisac, Chui, Mr.Lee & IvaneSky, The SIIDS i Mrave brojim. Lokacija – Senjsko pristanište, odnosno ulica odmah do Lučke kapetanije, pokazala se kao idealno mjesto za događaj ove vrste, što su potvrdile i reakcije posjetitelja.

Program, koji su i ovaj put sačinjavali glazbenici naglašenog art usmjerenja, otvorio je Mrave brojim, projekt Zorana Klasića Klasa. Nastup sastavljen od dugačkih psihodeličnih alt-rock pjesama okupljeni su pratili sa zanimanjem, u iščekivanju jedne i jedine, dive domaće scene, Josipe Lisac. Njoj je uspjelo već s prvim taktovima pridobiti riječku publiku i setom poznatih uspješnica držati je čvrsto u svom glazbenom zagrljaju preko 90 minuta. Po ocjeni mnogih, jedan od onih koncerata koji se dugo pamte.

Mr.Lee & IvaneSky predstavili su netom izašli album “Sailor” s pjesmama nastalim za potrebe brojnih kazališnih projekata u kojima sudjeluju, ali i pjesama nastalim u okviru znanstveno-umjetničkog projekta “Zvučni karburator”, koji je trenutno u fazi razvoja i čiju bi ranu materijalizaciju trebali vidjeti ove jeseni. Uigrano, razigrano, moćno – neki su od epiteta koje su posjetitelji vezali uz nastup ovog alt-pop benda.

Zbog vremenskih neprilika napravljena ja pauza u programu, nakon čega su se na pozornicu popeli The SIIDS i otprašili furiozan set pjesama koje će uskoro ugledati svjetlo dana i na albumu prvijencu. Kako se vrijeme pogoršavalo, nastup kvarteta Chui nije se održao, no malo tko je otišao kući tužan. Večer puna kvalitetne glazbe i dobrih emocija ispunila je novootkrivenu lokaciju i sve one koji su došli nahraniti dušu. Jer na koncu, što je glazba nego upravo to, hrana za dušu.

Sailor je i ovog puta pogodio točnu frekvenciju na kojoj su se spojila riječka srca s njegovim ritmom i zvukom.