Darko Rundek & Ekipa - Sailor Festival

Lineup Sailor složen je tako da se biralo umjetnike koji su osim glazbenog materijala zapaženi po scenskim nastupima. Darko Rundek veteran je hrvatske i regionalne scene, na istoj prisutan još od kraja 70-ih, kada je stvarao unutar pionirske new wave grupe Haustor. Taj netipičan bend nosio je titulu jednog od najboljih bendova bivše države i iza sebe ostavio četiri albuma. Nije prestao stvarati ni nakon odlaska u Pariz, gdje je uglavnom radio glazbu za kazališne komade, sve do 1997. i povratka uz bezvremenski “Apokalipso”. Ostalo je povijest… Još se uvijek s jednakim žarom penje na pozornice, sada sa svojom velikom grupom glazbenika koja se jednostavno zove – Ekipa!

Damir Urban je prvo osvojio domaću rock scenu radom kroz Laufer, pa nastavio skupljati priznanja sa Četvorkom, ali i kao solo autor. Albumima koji se smatraju remek djelima hrvatske glazbe dobiva brojne nagrade, ali još bitnije, veliku naklonost publike koja nestrpljivo čeka svaki novi rad. Koncerti predstavljaju pravu senzaciju, uvijek s pažljivo odabranih suradnicima i gostima te vješto razrađenih detalja.

Urban & 4 - Sailor Festival
Svi oni koji su željni originalne i kvalitetne glazbe, neće pogriješiti pokucaju li na vrata Mr. Lee & IvaneSky. Glazbeno-scenski projekt Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević već nekoliko godina ostvaruje se kroz koncertne i kazališne pozornice, a ima ih i u filmskim vodama. Njihov album “Colors” kritičari su ocijenili kao pravi konceptualni album koji može parirati izdanjima na inozemnoj glazbenoj sceni, a ako ih baš moramo strpati u neku ladicu, neka to bude ona na kojoj piše alternativni pop. Njima je to sasvim OK!

Sara Renar spada među najpriznatija glazbena imena nove generacije u regiji, s 4 studijska izdanja i nizom priznanja. Posljedni LP “Gdje povlačiš crtu” preporučen je od kritičara kao materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. Da nije sve samo u kritičarima, svjedoči ispunjen raspored nastupa diljem regije.

Svemirko - Sailor Festival
Svemirko stiže u formi instrumentalnog-vokalnog sastava i servira sanjivu plesnu formulu kojom odvaja slušatelje od vlastite svijesti. Kažu da je porijeklom iz galaksije u kojoj vlada synth pop 80ih, u njegovoj verziji preimenovan u emo-macho pop. Kako to otprilike zvuči, poslušajte na svježem albumu “Tunguzija”, kojeg možete skinuti na Bandcampu.

Seraphim Codex će plesnim ritmom zatvoriti prvi dan festivala u Ex Port Delti i pripremiti nas za subotnji nastavak u Torpedu. Veteranski projekt domaće elektronike aktivan od ranih 90-ih, sa snažnom, tematskom produkcijom punom emocija, sada u formi dvojca priprema nešto posebno za Sailor.

Marina Karamarko - Sailor Festival

Marina Karamarko predvodi lineup drugog dana Sailora u Torpedu. Redovita gošća domaćih festivalskih lineupova iza sebe ima rezidencije na Ibizi, nastupe na par kontinenata i label ThanQ na kojem izdaje od kolega hvaljena izdanja.

Alen Sforzina je više od DJ-a i producenta, pravi dizajner zvuka. Počeci mu sežu još u 80., kada je svirao u raznim underground post punk grupama. Put ga je vodio od Austrije, preko Italije do Istre, na njemu je nanizao impresivan broj ploča, kao i jednako impresivne nastupa s kojih ne pušta ljude dok se propisno ne isplešu. Pitajte samo stare partijanere što im znači “Feca” za pultom!

Alen Sforzina - Sailor Festival

Nakon gradnje scene u Novom Sadu i 20 godina DJ-anja, Life4Funk stiže u Rijeku i otvara Crkvu, sada epicentar klupskog života regije. Lemon je pokretač programa Balance.fm, odgovornog za brojne festivale i klupske evente s vrhunskim stranim imenima. U tom mu se projektu pridružio i Mark Ash, još jedan veteran clubbinga, uz to i čovjek iza više glazbenih shopova u Rijeci. Njima se drugog dana Sailora pridružuju momci o kojima će se brojna slova tek ispisati: Shipe, One N, Roland, Brx i Jopa. Nema straha za domaće plesače…